Ce să mănânci ca să te vindeci de coronavirus! Ar putea fi descoperirea momentului
Probioticele, din produse precum chefirul, ar putea ajuta oamenii să lupte împotriva noului coronavirus, potrivit unor cercetători din Franța.
Mai exact, conform specialiștilor din Franța, probioticele ar putea fi folosite cu succes în profilaxia şi terapia adjuvantă, la pacienții cu COVID-19.
Specialiștii au explicat că noul coronavirus ar avea capacitatea să infecteze anumite bacterii prezente în corpul uman şi că, astfel, acestea pot ascunde virusul.
Concret, virusul ar infecta bacteriile Prevotella ce provoacă apoi inflamaţii uneori fatale. Se ştie deja că infecţiile ce implică Prevotella dau infecţii respiratorii, inclusiv acute.
„Se vorbeşte exact de acest aspect, că Sars Cov 2, virusul, ar putea la un moment dat la acele persoane care au o microflora bine reprezentată să determine această coinfecţie, am putea spune, bacterie cu virus, şi aşa să se explice de ce, la un moment dat acele persoane fac o formă severă.
Copiii, având o flora mai puţin reprezentată, fac forme uşoare, asta ar putea să fie o ipoteză, sigur că e greu de susţinut, şi este greu să ne dăm seama dacă într-adevăr aşa se întâmplă lucrurile. Avem nevoie de studii care să fie reprezentate de un număr mare de persoane”, a spus medicul Adrian Marinescu, potrivit Mediafax.